Digital Forensics

Digital Forensics

Wat houdt zo’n onderzoek in? Het is een gerechtelijk of justitieel onderzoek in digitale bestanden, zoals in computers, mobiele telefoons en andere digitale gegevensdragers. Waar bij eDiscovery ‘actieve’ data onderzocht wordt (data zichtbaar voor de gebruiker), wordt er bij digitaal forensisch onderzoek ook gekeken naar bijvoorbeeld verwijderde, verborgen, systeem- en log bestanden.


Enkele praktijkvoorbeelden hiervan zijn:

Bewijsbeslag

Steeds vaker is civielrechtelijk bewijs te vinden in digitale opslag, zoals in mobiele telefoons, computers, tablets, in de ‘cloud’ of in ‘back-ups’. Belangrijk is de internationaal geaccepteerde methode van digitaal vastleggen waar Schippers IT jarenlange praktijkervaring mee heeft.

Onderzoek op mobiele apparaten

Schippers IT is toonaangevend op het gebied van onderzoek in mobiele apparaten en beschikt over de meest moderne apparatuur om deze op een juiste manier veilig te stellen en te analyseren. We zorgen voor gespecialiseerde uitleesapparatuur en geven gecertificeerde trainingen aan klanten (ook op klantlocatie).

Contra-expertise

Het kan voorkomen dat u betrokken bent (of wordt) bij een onderzoek waar digitaal bewijs is gebruikt. In dit geval is het aan te raden om een contra-expertise uit te laten voeren. Vaak worden termen gebruikt die voor de leek niet te begrijpen zijn en waarbij Schippers IT u deskundige ondersteuning biedt.

eDiscovery

‘eDiscovery’ is het proces van het vergaren en inzichtelijk maken tot en met het beoordelen van digitale (on)gestructureerde data, dus ook big data. Dit met het doel om de resultaten als bewijs te gebruiken in een civiel- of strafrechtelijk onderzoek. Deze onderzoeken eisen een specifieke aanpak.

Meld je aan en blijf op de hoogte!