Data Recovery
Meld uw recovery direct aan

Data Recovery

Het plotseling kwijt zijn van uw bestanden (documenten, foto’s, e.d.) leidt tot schrikreacties. Wat is verstandig en wie kunt u vertrouwen om uw bestanden weer terug te krijgen?


Schippers IT is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het terughalen van data van bijna alle datadragers. We maken gebruik van de meest geavanceerde middelen, waardoor u als opdrachtgever kunt rekenen op het maximaal haalbare resultaat. Onze gecertificeerde medewerkers zijn gespecialiseerd in het herstellen en terughalen van uw data. Maar eerlijk is eerlijk, door verschillende, vaak technische omstandigheden, lukt dat niet in alle gevallen.

Werkwijze

Na contact met ons is het mogelijk dat een datadrager onderzocht wordt. Het is behalve het zelf versturen, ook mogelijk dat wij de datadrager komen halen. Aan het ophalen en terugbrengen door ons zijn extra kosten verbonden.


Indien we bij een vooronderzoek geen resultaat kunnen boeken, zijn er geen kosten voor u (‘No cure, no pay’). Het vooronderzoek omvat in de meeste gevallen het maken van een exacte kopie van de datadrager. Aan de hand van dit vooronderzoek stellen wij een vrijblijvende offerte op voor de kosten van de datarecovery. Nadat u akkoord bent zullen we in overleg de aangetroffen data voor u overzetten op een datadrager, bijvoorbeeld op een USB, CD, DVD of externe harde schijf. Ook overleggen we met u over de verdere afhandeling, waaronder het retourneren van uw data.

Telefoons en tablets

Naast foto’s, video’s, e-mails en SMS berichten staat er nog veel meer data op mobiele apparaten. Verwijderde berichten en foto’s van Facebook, WhatsApp en andere applicaties kunnen in veel gevallen teruggehaald worden. Telefoons met fysieke of softwarematige fouten kunnen we, indien nodig, repareren om deze alsnog uit te lezen.

Harde schijven

Wanneer een harde schijf fysiek of softwarematig beschadigd is zijn wij in staat de schade te herstellen. Hiervoor gebruiken we een eigen ‘Cleanroom’, waarbij gezorgd wordt dat de schijf vrij van stof geopend en onderzocht kan worden. Op deze manier kunnen we veilig onderdelen van een beschadigde harde schijf vervangen om op die manier uw data te achterhalen.

Flash geheugen

Wij hebben de apparatuur en expertise om data van geheugendragers met ‘flashgeheugen’ (USB, SD-kaartjes, SSD’s) terug te halen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onder andere verschillende ‘JTAG’ en ‘chip-off’ technieken.

RAID-opslag

Bij een RAID-recovery wordt er gelijktijdig onderzoek gedaan over meerdere datadragers om een RAID te herstellen en de data weer benaderbaar te maken. RAID-configuraties komen voornamelijk voor in server en network-attached storage (NAS) systemen.

Tape back-ups

Voor organisaties die gebruik maken van tape opslag bestaat de mogelijkheid een tape-recovery uit te voeren. Ook wanneer de back-up software of de tape drive niet meer aanwezig of beschadigd is kunnen we de tapes uitlezen. Daarbij wordt eventueel de (defecte) tape door ons hersteld.

Meld je aan en blijf op de hoogte!