Blog


Wie gaat er scoren in 2022?

Verhuizen, vissen, FIFA spelen, gijzelingen en boeven buiten houden. En hoe was jouw jaar?
Zo heel erg nostalgisch zijn we niet aangelegd. Maar vooruitblikken naar een nieuw jaar kan bijna niet zonder ook even terug te kijken op het afgelopen jaar. Dus dat doen we aan de hand van de 5 bijzondere momenten uit 2021.

1. Peter Gillis van Massa is Kassa heeft de wijsheid in pacht.

Ja toegegeven. Dat hadden we niet verwacht te zeggen. Heb je er een jarenlange studie en werkervaring in het Cyber Security veld op zitten. Hoor je nota bene een bekende vakantieparkenbaas de wijze woorden spreken: ‘vertrouwen is goed, maar controleren is beter’. Dus ere wie ere toekomt Peter! Vertaald naar ons werkveld: Vertrouw niet zomaar alle soft- of hardware die je aanschaft en blijf alert op kwetsbaarheden.

2. We love 2FA (en FIFA…)

Wij geven steeds vaker het advies op met 2 Factor Authenticatie (2FA) te werken omdat je daarmee een bijna onneembare muur creëert voor wanneer je onverhoeds toch het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld phishing. Voor een vakantiepark is die onneembare muur misschien niet handig. Voor jouw systemen wel. Daarmee word je namelijk een club met een sterke verdediging.

3. Cybercriminelen hebben ook een vakantieplanning

Ook cybercriminelen lijken van vakanties te houden. We weten niet of ze dromen van een wit wonderland met skipiste of van een tropische strandbestemming. Het lijkt er juist sterk op dat ze vooral van de vakantie van jou en jouw collega’s houden. Dat is namelijk de ideale tijd om redelijk onopgemerkt een phishing mail op vrijdag middag 15:48 ergens tussendoor te laten glippen. Daarna een paar dagen met minder personele bezetting en je hebt een aardige formule voor een cyber aanval die later dan normaal ontdekt wordt. Zet dus op jouw pre-vakantie planning: Laatste updates controleren en uitvoeren. Stuur je systemen nog even op trainingskamp.

4. Uit het jasje groeien en het hoofd koel houden

Ook wij als Schippers IT zijn in corona tijd uit onze voegen gegroeid. Niet door corona kilo’s maar door aanwas van nieuwe collega’s. Je hebt misschien al gezien dat we daarom verhuisd zijn naar Oosterhout? Maar we zijn op meer fronten gegroeid. Tot onze grote vreugde is ook het aantal FIFA-spelers onder onze medewerkers toegenomen. Een potje FIFA spelen was altijd al een favoriete pauze opvulling maar nu kunnen steeds meer collega’s aansteken met dit (onschuldige) virus. Zo maken we samen even ons hoofd leeg om daarna weer fris aan het werk te gaan.

5. Ransomware is op dreef

Ransomware aanvallen waren weer veel in het nieuws in 2021 en dat was ook terug te zien bij onze opdrachtgevers. De nieuwe Cyber Security monitor van het CBS is nog niet verschenen maar het zou ons niet verbazen als de stijgende trend van aantallen dataonthullingen als gevolg van een cyberinbraak weer verder toegenomen is. Hier zie je de laatste Cyber Security Monitor van het CBS. Wij gaan er in ieder geval tegenaan om dat aantal in 2022 binnen de perken te houden. Dus gaan wij voor:


Cyber Security    1   0    Cyber Criminelen


Wil weten wat we in 2022 voor jullie kunnen betekenen op het gebied van cybersecurity? Neem contact met ons op via 0162 700 501 of stuur een mail naar cyber@schippers-it.nl.

Meld je aan en blijf op de hoogte!