Blog


MKB doelwit van cybercriminelen? SAM Cyber Alarm to the rescue!

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst twee derde van de mkb’ers in Nederland denkt dat zij geen interessant doelwit zijn voor cyberaanvallen. Tegelijkertijd blijkt dat 22 procent van deze ondernemingen in 2018 doelwit was van cyberaanvallen, waarvan 41 procent zelfs meer dan eens. Weldegelijk tijd voor maatregelen dus.

Eerst even dit

Ruim de helft van ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf beweert voldoende beschermd te zijn tegen cybercriminelen. Het instellen van goede wachtwoorden, het goed beveiligen van de bestanden, het gebruik van een virusscanner en het maken van een back-up worden genoemd als de maatregelen die voldoende bescherming zouden moeten bieden. Een derde is zich bewust van het feit dat de beveiliging zo sterk is als de zwakste schakel en probeert zelf zijn of haar medewerkers bewust te maken van de slimme en verleidelijke trucs die cybercriminelen proberen in te zetten. Slechts zeven procent laat de medewerkers een training volgen om zich meer bewust te worden van de gevaren van phishing en social engineering.

Weerbaarder

Alle goedbedoelde inspanningen ten spijt was in 2018 22 procent van de mkb’ers doelwit van cyberaanvallen. Maar liefst 41 procent daarvan zelfs meer dan eens. Er is dus wel degelijk behoefte aan hoogwaardige bescherming tegen cybercriminaliteit. Het bedrijf SecureMe2 wil onder andere organisaties in het mkb weerbaarder maken tegen digitale dreigingen door het inzetten van slimme technologie op een zeer toegankelijke manier.

SAM Cyber Alarm

Onze cybersecurityspecialisten zijn zeer te spreken over de oplossingen van SecureMe2, waaronder het SAM Cyber Alarm. We hebben dit product al bij meerdere klanten geïmplementeerd en hierdoor kunnen we nog beter preventief handelen. SAM Cyber Alarm bewaakt 24/7 je bedrijfsnetwerk en alle aangesloten apparaten en signaleert kwaadaardig gedrag voor het schade aan kan richten. Realtime wordt er geanalyseerd of er niet gecommuniceerd wordt met bestemmingen die verdacht zijn, of je apparatuur zich anders gedraagt dan gebruikelijk en of er andere vreemde virtuele gedragingen plaatsvinden. Is er een ongewenste situatie dan ontvang je direct bericht. Zo weet je tenminste zeker dat jij niet tot die 22 procent behoort. Lekker veilig toch?

Meer weten?

Weten wat de producten van SecureMe2 voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op via 0161 45 44 49 of stuur een mail naar cyber@schippers-it.nl.

Meld je aan en blijf op de hoogte!