Blog


Een blik in de ziel van Schippers IT

‘Pap, waarom pakt die meneer in dat gele shirt de bal nooit af?’. ‘Omdat hij scheidsrechter is, jongen.’ ‘Mam, waarom kijk jij eigenlijk nooit naar voetbal?’. ‘Omdat ik ook Netflix kan kijken, lieverd.’. Zomaar wat herkenbare vragen die leergierige kids kunnen stellen. Als we eenmaal groot zijn, weten we zelf gek genoeg vaak niet eens waarom we doen wat we doen. Het beantwoorden van juist die vraag leverde ons verrassende inzichten op. En een reeks blogs.

Lekker onafhankelijk

Simpel gezegd willen wij als bedrijf de wereld een stukje veiliger maken. Uw wereld. Meer concreet gaat het ons om uw digitale werkomgeving en dat doen wij met onze preventieve Cyber Security diensten. ‘Maar ja, dat doen er zoveel’, horen we u al denken. Ja en nee. Ja, er zijn talloze partijen die beveiligingsproducten en beveiligingssoftware aanbieden. En nee, dat doen wij nou juist niet. Bij Schippers IT zijn we gespecialiseerd in preventieve audits en trainingen, gericht op bewustwording van alle mogelijke digitale bedreigingen. Naast techniek staan daarbij ook, en vooral, uw medewerkers en hun handelen centraal. Doordat we geen product hoeven te verkopen, kunnen we bovendien lekker onafhankelijk opereren.

Onze roots

De verklaring waarom we zo hameren op bewustwording en gevolgen van menselijk handelen, heeft in elk geval deels te maken met onze roots. Die liggen in Digital Forensics, oftewel onderzoek in opdracht van onder andere advocaten en gerechtsdeurwaarders in (vaak verwijderde of verborgen) digitale bestanden op onder meer computers en smartphones. Vaak gaat het hierbij om verdenking van fraude, contractbreuk of datalekken. We zijn daarbij geschrokken van het gemak en de onachtzaamheid waarmee veel mensen en organisaties nog altijd met hun gegevens omgaan. Met vaak zeer verstrekkende gevolgen.

Confronterend

Die ervaring en dat besef waren dusdanig confronterend dat wij jaren geleden hebben besloten om bedrijven en particulieren te gaan bijstaan middels beveiligingsaudits en trainingen in bewustwording. Dat we vanuit Digital Forensics precies weten hoe we apparaten kunnen analyseren en onderzoeken, maakt het ook makkelijker om ervoor te zorgen dat anderen er bij u nou juist niet bij kunnen. Op die manier hebben we al heel wat MKB-bedrijven, gemeenten, ziekenhuizen en verzekeraars een stukje veiliger gemaakt.

Over ons werk en de markt waarin we ons begeven, valt natuurlijk nog veel meer te vertellen. Dat gaan we doen met een reeks blogs die vaak serieus, maar zo nu en dan ook uitdagend of ronduit grappig zijn. Houd uw mailbox de komende tijd dus scherp in de gaten...

Meld je aan en blijf op de hoogte!