Blog


Cyber security is nooit helemaal ‘af’

Dat in principe niemand veilig is voor hackers is op zich geen nieuws. Maar dat zelfs sportverenigingen en liefdadigheidsorganisaties niet worden ontzien, gaat toch echt te ver. Om hackers voortaan letterlijk en figuurlijk buiten de deur te houden, is een sluitend ‘toelatingsbeleid’ een absolute must. Bewustwording is daar een essentieel onderdeel van.

Basisprincipes cyber security

Zonder goede basisbeveiliging is iedere organisatie op voorhand kansloos. De basisprincipes voor digitale beveiliging zijn:

Inventariseer kwetsbaarheden
Inventariseer de ICT-onderdelen en kwetsbaarheden en maak een risicoanalyse (beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid).

Kies veilige instellingen
Controleer de instellingen van apparatuur, software, netwerken en internetverbindingen. Pas standaardinstellingen aan en kijk kritisch naar functies en diensten die automatisch aan staan.

Voer updates uit
Installeer beveiligingsupdates direct. Schakel automatische updates in zodat je apparaten en software voortaan altijd draaien op de laatste versie.

Beperk toegang
Bepaal per medewerker tot welke systemen en data hij of zij toegang nodig heeft. Pas toegangsrechten aan wanneer iemand een nieuwe functie krijgt of vertrekt.

Voorkom virussen en andere malware
Stimuleer veilig gedrag van medewerkers, gebruik antivirus, download apps veilig en beperk de installatiemogelijkheden van software.

Train uw medewerkers
Zonder goede bewustwording onder medewerkers loop je, zelfs met goede technische oplossingen, nog steeds een verhoogd risico op datalekken.

Audit en trainingen

Omdat Cyber Security zo omvangrijk is en er telkens nieuwe bedreigingen bijkomen, zijn wij regelmatig bij klanten op locatie voor een uitgebreide Cyber Secutiy Audit. Daarnaast hebben klanten aantoonbaar baat bij onze Cyber Security Awareness Training. Deze 1-daagse training is bedoeld voor iedereen die geen beveiligingsexpert is en staat vol van realistische voorbeelden en praktische oplossingen. Ook komt de relatie tussen werk en privé aan bod. Dus kan de alertheid binnen jouw organisatie ten aanzien van digitale beveiliging beter? Of heb je eigenlijk geen idee hoe het daarmee staat? Bel ons dan vrijblijvend op 0161 45 44 49 of stuur een mail naar cyber@schippers-it.nl.

Meld je aan en blijf op de hoogte!