Cyber Security
Slimme apparaten? Zorg dat ze geen open deur zijn voor hackers!
Soms zijn organisaties zich niet eens bewust van welke apparaten er allemaal aan hun bedrijfsnetwerk hangen. Die vergeten of verborgen apparaten kunnen een mooie entree bieden aan cybercriminelen. Nick vertelt hoe dat zit.
13-10-2020 Lees meer
Hoe voorzichtig ben jij met bestanden die je dierbaar zijn?
Niet alle bestanden zijn even belangrijk voor je bedrijfsvoering. In deze blog vertelt Henk Schippers hoe het categoriseren van bestanden je helpt een belangrijke stap te maken op het vlak van security. En dat is nog kostenbesparend ook…
29-09-2020 Lees meer
Wat te doen? We zijn gehackt!
Wat te doen? We zijn gehackt!
Je denkt dat je alles perfect hebt beveiligd en dat je medewerkers zich heel bewust zijn van alle cybergevaren. Toch besef je je op een goede dag: we zijn gehackt! Wat doe je als je gehackt bent en wat komt daarbij kijken? Nick, Cyber Security Specialist bij Schippers IT, vertelt in deze blog hoe zijn dag eruitziet.
08-09-2020 Lees meer
MKB doelwit van cybercriminelen? SAM Cyber Alarm to the rescue!
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst twee derde van de mkb’ers in Nederland denkt dat zij geen interessant doelwit zijn voor cyberaanvallen. Tegelijkertijd blijkt dat 22 procent van deze ondernemingen in 2018 doelwit was van cyberaanvallen, waarvan 41 procent zelfs meer dan eens. Weldegelijk tijd voor maatregelen dus.
26-08-2020 Lees meer
Toegang tot jouw bedrijfsnetwerk. Kinderspel of meesterstuk?
Dat hackers koningen zijn in het zaaien van paniek en creëren van chaos, daar zijn de meeste bedrijven wel van doordrongen. Toch is de gangbare gedachte in veel bedrijven: dat overkomt ons niet. Helaas: in veel gevallen blijkt het kinderspel. Het goede nieuws is: je kunt er iets aan doen.
11-08-2020 Lees meer
Zo weet je precies wat er op jouw digitale plaats delict is gebeurd
Als organisatie zit je niet op digitale misdaden te wachten. Mocht er toch iets misgaan, wil je snel kunnen achterhalen wat er is gebeurd, wie het heeft gedaan en hoe je een volgende misdaad kunt voorkomen. De kans van slagen is groot als je genoeg informatie logt en monitort. Helaas gebeurt dit bij veel organisaties nog niet. Gemiste kans…
28-07-2020 Lees meer
Zijn jouw medewerkers voor één cybergat te vangen?
Social engineering is een vorm van hacken waarbij ingespeeld wordt op menselijke eigenschappen zoals angst, hebzucht, vertrouwen, onwetendheid of nieuwsgierigheid. Gebeurt niet binnen jouw bedrijf? Dat zou je best eens kunnen verbazen…
13-07-2020 Lees meer
Van wanneer is jouw laatste back-up?
Iedereen weet dat het belangrijk is, maar toch doet een derde van de mensen het niet: een back-up maken. De discipline ontbreekt en mensen denken: dat overkomt mij niet. Maar er komt een dag waarop je je realiseert dat het ook jou kan overkomen. En dan is het te laat. Werk aan de winkel dus.
03-07-2020 Lees meer
Iemand heeft ons gehackt, wat nu?
Het is onze passie om iedereen te behoeden voor die ene hack. Helaas is een hackerloze wereld voorlopig nog een droom. Dus mocht je toch zijn gehackt, wat moet je dan eigenlijk doen?
16-06-2020 Lees meer
Hoe scoort jouw bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging?
Als we het over cybersecurity hebben, denken veel mensen direct aan zaken als een goede firewall, multifactor-authenticatie en andere slimme technische maatregelen. Maar cybersecurity gaat ook over mensen. Sterker nog, cybersecurityaanvallen gaan in 95 procent van de gevallen hand in hand met menselijke fouten. Hoe scoort jouw organisatie op dit gebied?
05-06-2020 Lees meer
Wie kijkt er mee over de schouders van jouw thuiswerkers?
Na maanden van verplicht thuiswerken, mogen we weer mondjesmaat naar kantoor. Hoe dat er precies uit gaat zien in de nieuwe 1,5-metersamenleving, dat weten we nog niet precies, maar het wordt vast iets met pijlen op de vloer, spatschermen en veel persoonlijke ruimte. Weet jij wie er allemaal over de schouders van je thuiswerkers meekijkt?
18-05-2020 Lees meer
Schijnveiligheid is geen veiligheid
Er gaat geen dag voorbij of de term ‘schijnveiligheid’ valt wel ergens. In de meeste gevallen gaat het om de vraag in hoeverre mondkapjes en desinfecterende middelen echt effectief zijn als bescherming tegen ‘het’ virus. Een schijnveiligheid van heel andere orde die al veel langer op de loer ligt, is die op gebied van cyber security. Net als bij corona kan hier maar op één manier 100% uitsluitsel komen: testen!
06-05-2020 Lees meer
Cyber security audits zijn niet aanvallend, maar aanvullend
Dat in principe niemand veilig is voor hackers is op zich geen nieuws. Maar dat zelfs sportverenigingen en liefdadigheidsorganisaties niet worden ontzien, gaat toch echt te ver. Om hackers voortaan letterlijk en figuurlijk buiten de deur te houden, is een sluitend ‘toelatingsbeleid’ een absolute must. Bewustwording is daar een essentieel onderdeel van.
08-04-2020 Lees meer
Cyber security is nooit helemaal ‘af’
Dat in principe niemand veilig is voor hackers is op zich geen nieuws. Maar dat zelfs sportverenigingen en liefdadigheidsorganisaties niet worden ontzien, gaat toch echt te ver. Om hackers voortaan letterlijk en figuurlijk buiten de deur te houden, is een sluitend ‘toelatingsbeleid’ een absolute must. Bewustwording is daar een essentieel onderdeel van.
16-03-2020 Lees meer
Hou jij ook elke dag Open Huis voor hackers?
Op onze website staat een vraag die, als we heel eerlijk zijn, een beetje naïef is. Het gaat om de vraag ‘Wil jij jezelf of jouw organisatie preventief beveiligen tegen onder andere cybercrime.’ Het gros van de antwoorden is namelijk steevast: ‘Nee, want ik heb nog nooit echt problemen gehad, of: ‘Ja, maar dat is bij ons allang geregeld’. Dat dachten ze in Maastricht waarschijnlijk ook..
05-02-2020 Lees meer
Een blik in de ziel van Schippers IT
‘Pap, waarom pakt die meneer in dat gele shirt de bal nooit af?’. ‘Omdat hij scheidsrechter is, jongen.’ ‘Mam, waarom kijk jij eigenlijk nooit naar voetbal?’. ‘Omdat ik ook Netflix kan kijken, lieverd.’. Zomaar wat herkenbare vragen die leergierige kids kunnen stellen. Als we eenmaal groot zijn, weten we zelf gek genoeg vaak niet eens waarom we doen wat we doen. Het beantwoorden van juist die vraag leverde ons ..
18-12-2019 Lees meer
Meld je aan en blijf op de hoogte!