Nuix Hack It And Track It

Duur: 5 dagen
Niveau: Expert

Nuix Hack It and Track It is een vijfdaagse cursus waarbij experts van het Nuix Cyber Threat Analysis Team de nieuwste technieken laten zien voor het hacken van een doelwit en het daarna doen van forensisch onderzoek hiernaar.

De meeste penetratie testers hebben gelimiteerde kennis van de sporen die achtergelaten worden door hun acties. Tegelijkertijd hebben forensisch onderzoekers vaak beperkte kennis van hoe de aanvallen die zij onderzoeken uitgevoerd worden. Deze training is er op gericht om eerst uit te vinden hoe de aanvallen gedaan worden en hoe deze dan sporen achterlaten zodat er gericht onderzoek naar gedaan kan worden.

Doelgroep

Deze cursus is gericht op Incident response medewerkers die getroffen systemen moeten onderzoeken door middel van Nuix. Er wordt aangeraden om bekend te zijn met Windows en Linux, en ervaring te hebben met het uitvoeren van forensische onderzoeken en penetratietesten. Aan het einde van de cursus kan de student zelfstandig sporen van een incident op een getroffen systeem identificeren en analyseren.

Studiebelasting

De student is 2 dagen 8 uur bezig met deze cursus en hoeft buiten de lesdagen geen zelfstudie toe te passen.

Studiemateriaal

De student krijgt een lesboek die aan het einde van de cursus eigendom van de student wordt. De student dient zelf een laptop mee te nemen ten behoeve van de cursus. Schippers IT adviseert om laptops te gebruiken met minstens een Intel Core i5 (of gelijkwaardige) processor en 8GB werkgeheugen, minstens 100GB vrije opslagruimte is ook een pre.

Kwalificaties

Na het afronden van de cursus ontvangt de student een bewijs van aanwezigheid.