Nuix Foundations - Investigations

Duur: 3 dagen
Niveau: Gemiddeld

Nuix Foundations Investigations is een driedaagse training. Gedurende deze training leert een onderzoeker de basis van de Nuix Investigation & Response software. Hieronder valt onder andere het aanmaken van cases, indexeren van data en het onderzoeken van bewijsmateriaal.

Deelnemers leren alle stappen om een nieuw onderzoek aan te maken. Alle indexeer opties worden uitgebreid behandeld zodat men verschillende soorten data en forensische images op een juiste manier kan inladen. De cursisten leren de functionaliteiten die de tool biedt, zoals het zoeken, filteren, labelen en exporteren. Ook maakt men kennis met de geavanceerde opties zoals bijvoorbeeld Ruby scripting.

Doelgroep

Deze cursus is gericht op studenten die beginnen met onderzoeken in Nuix Investigation & Response. Er zijn geen eisen aan het aanvangsniveau. Wel wordt er verwacht van de student dat hij bekend is met forensische onderzoeken. Aan het einde van de cursus kan de student zelfstandig werken in Nuix Investigation & Response.

Studiebelasting

De student is 3 dagen 8 uur bezig met deze cursus en hoeft buiten de lesdagen geen zelfstudie toe te passen.

Studiemateriaal

De student krijgt een lesboek die aan het einde van de cursus eigendom van de student wordt. De student dient zelf een laptop mee te nemen ten behoeve van de cursus. Schippers IT adviseert om laptops te gebruiken met minstens een Intel Core i5 (of gelijkwaardige) processor en 8GB werkgeheugen, minstens 100GB vrije opslagruimte is ook een pre.

Kwalificaties

Na het afronden van de cursus ontvangt de student een bewijs van aanwezigheid.