Cellebrite Certified Physical Analyst

Cellebrite Certified Physical Analyst

Duur: 3 dagen
Niveau: Gemiddeld

De CCPA training is gericht op het analyseren van extracties in de Physical Analyzer software. Er worden geen extracties gemaakt. De Physical Analyzer software wordt gebruikt om uitvoering onderzoek te doen door middel van verwijderde data, inhoud van databases, geavanceerde zoekopdrachten en analyse. Ook wordt er aandacht besteed aan het maken van rapportages.

Doelgroep

De training is gericht op onderzoekers die moeten werken met extracties zoals mensen binnen TDO (Team Digitale Opsporing). Het is gericht op het inzichtelijk maken van data. Er wordt voor mensen zonder UFED ervaring aangeraden om eerst de Cellebrite Certified Operator (CCO) te volgen. Mensen die al langer met UFED apparatuur werken hoeven de CCO niet eerst te volgen. Aan het einde van de training kan de student zelfstandig onderzoeken uitvoeren in de Physical Analyzer software.

Studiebelasting

De student is 3 dagen, 8 uur per dag, bezig met deze training en hoeft buiten de lesdagen geen zelfstudie toe te passen.

Studiemateriaal

De student krijgt een lesboek welke aan het einde van de training eigendom van de student wordt. De student dient zelf een laptop mee te nemen ten behoeve van de training. Schippers IT adviseert om laptops te gebruiken met minstens een Intel Core i5 (of gelijkwaardige) processor en 8GB werkgeheugen, minstens 100GB vrije opslagruimte is ook een pre.

Kwalificaties

Er zijn in deze training twee (2) optionele examens. Als deze succesvol afgerond worden dan wordt het CCPA-certificaat uitgereikt, indien de examens niet afgerond (of niet afgenomen) worden dan krijgt de student een bewijs van aanwezigheid.