Cellebrite Certified Operator

Cellebrite Certified Operator

Duur: 2 dagen
Niveau: Beginner

De CCO is een cursus gericht op het maken van extracties. De nadruk wordt gelegd op het maken van logische, Bestandsysteem en Fysieke extracties. Ook wordt er gekeken naar het maken van extracties van SIM kaarten en SD kaarten. Er wordt door middel van praktijk opdrachten lesgegeven in het maken van de extracties. Aan het einde van de cursus wordt er nog gekeken naar het inladen van de extractie in Physical Analyzer en het doorzoeken van de data.

Doelgroep

Deze cursus is gericht op medewerkers die extracties moeten gaan maken van mobiele apparatuur en hier nog geen ervaring mee hebben. Voor deze cursus is het niet verplicht om andere cursussen eerst gevolgd te hebben. Aan het einde van de cursus kan de student zelfstandig extracties van mobiele apparatuur maken. De student weet het verschil tussen de verschillende extractie mogelijkheden en weet hoe deze gemaakt moeten worden.

Studiebelasting

De student is 2 dagen 8 uur bezig met deze cursus en hoeft buiten de lesdagen geen zelfstudie toe te passen.

Studiemateriaal

De student krijgt een lesboek die aan het einde van de cursus eigendom van de student wordt. De student dient zelf een laptop mee te nemen ten behoeve van de cursus. Schippers IT adviseert om laptops te gebruiken met minstens een Intel Core i5 (of gelijkwaardige) processor en 8GB werkgeheugen, minstens 100GB vrije opslagruimte is ook een pre.

Kwalificaties

Er zijn in deze cursus twee (2) optionele examens. Als deze succesvol afgerond worden dan wordt het CCO-certificaat uitgereikt, indien de examens niet afgerond (of niet afgenomen) worden dan krijgt de student een bewijs van aanwezigheid.