Cellebrite Advanced Smartphone Extraction

Cellebrite Advanced Smartphone Extraction

Duur: 5 dagen
Niveau: Expert

De Cellebrite Advanced Smartphone Extraction (CASE) cursus is gericht op het uitlezen van smartphones waarbij de gewone extractie mogelijkheden niet mogelijk zijn. Er wordt gebruik gemaakt van Chip Off methodes en oplossingen om data direct van de chip te lezen. Er wordt stilgestaan bij theorie over flash opslag, verwijderen van chips, solderen en andere zaken noodzakelijk voor het uitlezen van smartphones.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor technisch specialisten. Ondanks dat het niet verplicht is, wordt het sterk aangeraden om eerst de Cellebrite Certified Physical Analyst (CCPA) cursus af te ronden. Aan het einde van de cursus kan de student zelfstandig smartphones uitlezen door middel van Chip Off.

Studiebelasting

De student is 5 dagen 8 uur bezig met deze cursus en hoeft buiten de lesdagen geen zelfstudie toe te passen.

Studiemateriaal

De student krijgt een lesboek die aan het einde van de cursus eigendom van de student wordt. De student dient zelf een laptop mee te nemen ten behoeve van de cursus. Schippers IT adviseert om laptops te gebruiken met minstens een Intel Core i5 (of gelijkwaardige) processor en 8GB werkgeheugen, minstens 100GB vrije opslagruimte is ook een pre.

Kwalificaties

Er is aan het einde van deze cursus een praktijkexamen. Als deze succesvol afgerond worden dan wordt het CASE-certificaat uitgereikt, indien het examen niet afgerond (of niet afgenomen) worden dan krijgt de student een bewijs van aanwezigheid.