Cellebrite Advanced Smartphone Analysis

Cellebrite Advanced Smartphone Analysis

Duur: 4 dagen
Niveau: Geavanceerd

De CASA training is gericht op het onderzoeken van veel voorkomende smartphones. In deze cursus wordt er geleerd hoe data gedecodeerd wordt die door standaard forensische tools niet ondersteunt wordt. Er wordt hiervoor ook gebruik gemaakt van third party tools en van Python scripts om bevindingen te analyseren en verifiëren. Er wordt gekeken naar de forensische recovery van applicatie data uit SQLite databases.

Doelgroep

De cursus is gericht op technische onderzoekers. Ondanks dat het niet verplicht is, wordt het sterk aangeraden om eerst de Cellebrite Certified Physical Analyst (CCPA) cursus af te ronden. Aan het einde van de cursus kan de student zelfstandig onderzoek uitvoeren op moderne smartphones waaronder iPhones, Android telefoons en Windows Mobile apparatuur.

Studiebelasting

De student is 4 dagen 8 uur bezig met deze cursus en hoeft buiten de lesdagen geen zelfstudie toe te passen.

Studiemateriaal

De student krijgt een lesboek die aan het einde van de cursus eigendom van de student wordt. De student dient zelf een laptop mee te nemen ten behoeve van de cursus. Schippers IT adviseert om laptops te gebruiken met minstens een Intel Core i5 (of gelijkwaardige) processor en 8GB werkgeheugen, minstens 100GB vrije opslagruimte is ook een pre.

Kwalificaties

Er is aan het einde van deze cursus een praktijkexamen. Als deze succesvol afgerond worden dan wordt het CASA-certificaat uitgereikt, indien het examen niet afgerond (of niet afgenomen) worden dan krijgt de student een bewijs van aanwezigheid.