Cellebrite Advanced JTAG Extraction

Cellebrite Advanced JTAG Extraction

Duur: 4 dagen
Niveau: Expert

De CAJE cursus is gericht op cursisten die informatie willen over hoe om te gaan met JTAG. Gedurende de cursus zullen de deelnemers bekend gemaakt worden met het JTAG proces, de methodes, het doel en de achtergrond. Ook wordt er geleerd hoe er gewerkt moet worden met de tools en accessoires voor het succesvol maken van een JTAG extractie.

De docenten zullen de aanwezigen de benodigde skills aanleren van onder andere het solderen met praktijk opdrachten. Ook wordt de cursisten aangeleerd om te werken met de Physical Analyzer software op een dusdanige manier dat het maximale uit de extractie gehaald kan worden.

Doelgroep

De cursus is gericht op technische onderzoekers. Ondanks dat het niet verplicht is, wordt het aangeraden om eerst de Cellebrite Certified Physical Analyst (CCPA) cursus af te ronden. Aan het einde van de cursus kan de student zelfstandig JTAG extracties van mobiele apparaten maken.

Studiebelasting

De student is 4 dagen 8 uur bezig met deze cursus en hoeft buiten de lesdagen geen zelfstudie toe te passen.

Studiemateriaal

De student krijgt een lesboek die aan het einde van de cursus eigendom van de student wordt. De student dient zelf een laptop mee te nemen ten behoeve van de cursus. Schippers IT adviseert om laptops te gebruiken met minstens een Intel Core i5 (of gelijkwaardige) processor en 8GB werkgeheugen, minstens 100GB vrije opslagruimte is ook een pre.

Als onderdeel van de training ontvangen de deelnemers een RIFF JTAG box, een Molex adapter kit, een speciale kit voor de cursus en een Cellebrite oefenbord ten behoeve van solderen.

Kwalificaties

Er zijn in deze cursus twee (2) examens. Als deze succesvol afgerond worden dan wordt het CAJE-certificaat uitgereikt, indien de examens niet afgerond (of niet afgenomen) worden dan krijgt de student een bewijs van aanwezigheid.