OSINT I - Open Source Investigator®

OSINT I - Open Source Investigator®

Duur: 3 dagen
Niveau: Beginner
Partner: Aware Online


Deze OSINT-training I (Beginner) gaat ondanks de naam u doet vermoeden veel dieper dan u denkt. In deze driedaagse training leert u niet alleen hoe het internet werkt, welke sporen u op het internet achterlaat en hoe u dat kunt voorkomen, maar ook hoe u via zoekmachines, websites en sociale media heel gericht naar informatie kunt zoeken. U leert bovendien hoe u uw onderzoeken zodanig kunt inrichten en hoe u de resultaten daarvan kunt vastleggen dat uw onderzoek rapportages betrouwbare en reproduceerbare eindproducten vormen. Na het volgen van deze training kunt u de OSINT-training II (Professional) volgen. Deze driedaagse training is onderdeel van de Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®.

Doelgroep

De OSINT-training I (Beginner) is bedoeld voor rechercheurs, analisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.

De opleiding is onder andere geschikt voor medewerkers van o.a. de politie, defensie, inlichtingendiensten, bijzondere opsporingsdiensten, banken, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen.

Studiebelasting

De student is 3 dagen, 7 uur per dag, bezig met deze cursus. Er wordt verwacht dat de student voorafgaand aan de training 3 uur aan zelfstudie heeft gedaan. Aansluitend aan deze training volgt een examen.

Studiemateriaal

De student neemt een eigen laptop mee, verder studiemateriaal wordt aangeboden tijdens de training.

Kwalificaties

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvangt u een certificaat en mag u zichzelf Certified Open Source Investigator® noemen.

Datasheet