Detectie van een IMSI catcher (SecurCube)

Detectie van een IMSI catcher (SecurCube)

Een IMSI catcher (International Mobile Subscriber Identity) doet zich voor als een soort steunzender van het GSM-netwerk: alle mobiele telefoons in de omgeving van deze (nep)steunzender worden geforceerd om zich te ‘melden’ bij deze zender via het IMSI-nummer. De gebruiker van de telefoon merkt niets van deze (wissel)truc.

De IMSI catcher mag door opsporingsinstanties al gebruikt worden vanaf 2002. Maar criminele organisaties kunnen ook gebruik maken van een IMSI catcher. Om die te lokaliseren is er nu een detector: de SecurCube LTE IMSI Catcher Detector. Deze kan bijvoorbeeld al tijdig, een dag voor bepaalde evenementen, in de ‘protecting mode’ met signalering, ingezet worden.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.