Bent u vatbaar voor ransomware?

Bent u vatbaar voor ransomware?

Zoals u ongetwijfeld niet is ontgaan zijn er wereldwijd diverse uitbraken gemeld van ransomware. Zo hebben diverse organisaties recentelijk te maken gehad met het WannaCry en Petya virus. De aanvallers besmetten computersystemen, versleutelen bestanden en vragen geld om bestanden te ontsleutelen. In het laatste geval was het zelfs niet mogelijk om bestanden te ontsleutelen. Het gevolg van een dergelijke uitbraak is aanzienlijk en zorgt ervoor dat u uw werkzaamheden niet optimaal of niet kunt uitvoeren.

Tips voor een optimale bescherming

Om u op dit moment zo goed mogelijk te beschermen tegen ransomware en de gevolgen daarvan, raden wij u het volgende aan:

  • Lokaliseer en classificeer de gevoelige informatie binnen uw organisatie;
  • Neem beveiligingsmaatregelen om deze data te beschermen;
  • Zorg voor een offline back-up en controleer deze periodiek;
  • Ben bewust en creëer bewustzijn bij uw medewerkers over de risico’s en gevolgen;
  • Open geen e-mails van vreemde afzenders en open zeker geen bijlages die u niet vertrouwt;
  • Blijf up-to-date en installeer alle beveiligingsupdates;
  • Voorkom het uitvoeren van software onder administrator rechten en vanuit de temp mappen;

Periodieke controle

Met een periodieke controle kunt u controleren of uw omgeving goed beschermd is of niet. U krijgt nieuwe inzichten over hoe u uw belangrijke gegevens kunt beschermen om zo de bedrijf continuïteit te garanderen. Voorkom onverwachte ongemakken en laat uw omgeving periodiek controleren.

Neem contact met ons op

Heeft u eerder te maken gehad met cybercriminaliteit, wilt u uzelf of uw organisatie preventief beveiligen tegen deze vorm van criminaliteit of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.