Blog


Schijnveiligheid is geen veiligheid

Er gaat geen dag voorbij of de term ‘schijnveiligheid’ valt wel ergens. In de meeste gevallen gaat het om de vraag in hoeverre mondkapjes en desinfecterende middelen echt effectief zijn als bescherming tegen ‘het’ virus. Een schijnveiligheid van heel andere orde die al veel langer op de loer ligt, is die op gebied van cyber security. Net als bij corona kan hier maar op één manier 100% uitsluitsel komen: testen!

Gratis website scan

Waar je bij testen op corona tegen gigantische capaciteitsproblemen aanloopt, zijn die er bij IT-beveiliging en cyber security gelukkig niet. Om de drempel voor het laten uitvoeren van zo’n security check te verlagen, hebben we bij Schippers IT besloten jouw website geheel gratis (maar dan ook echt gratis) te controleren op veel voorkomende kwetsbaarheden. De praktijk leert namelijk dat wanneer de beveiliging van de website te wensen overlaat, de kans groot is dat hetzelfde geldt voor het interne netwerk. Bovendien kan een slecht beveiligde website de deur openzetten naar zeer gevoelige persoonsgegevens.

Verouderde software

Bij veel voorkomende kwetsbaarheden gaat het vaak om verouderde software. Dat kan de CMS-installatie zijn, maar ook plug-ins, extensies of thema’s. Ook kan de server die je website host, of je eigen computer, geïnfecteerd zijn door een virus of een sterk verouderd, schadelijk of illegaal softwareprogramma. Verder kan het FTP-wachtwoord onderschept worden en zijn bestandsrechten soms verkeerd ingesteld. Deze rechten zijn nodig om je website te kunnen aanpassen. Ook kijken we of data versleuteld over het netwerk gaan. Dit voorkomt dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt.

Gratis rapport

Van de gratis website scan maken we een helder rapport op basis waarvan je zelf eventuele vervolgacties kunt nemen. Aanmelden voor de website scan kan via deze link. Denk je dat de alertheid binnen jouw organisatie ten aanzien van digitale beveiliging sowieso beter kan? Of heb je eigenlijk geen idee hoe het daarmee staat? Bel ons dan vrijblijvend op 0161 45 44 49 of stuur een mail naar cyber@schippers-it.nl.

Meld je aan en blijf op de hoogte!